Понеделник, 07 Юли 2008 00:05

Проектът «Дивите чудеса на Европа» събра над 100 хил. снимки, включително от България

От  Albena
Оценете статията
(0 оценки)

Над 100 хил. фотографии са събрани досега по проекта «Дивите чудеса на Европа», чийто основен консервационен партньор е международната природозащитна организация WWF.  Проектът «Дивите чудеса на Европа» събра над 100 хил. снимки, включително от България

 

Полетът на хиляди птици на Дуранкулашкото езеро в България и табела, надупчена от ловци. Алпийски козирог, която се опитва да слезе по почти отвесен склон в Испания. Пчелояд, който улавя земна пчела в Унгария. Това са само някои от фотографиите, запечатани по време на 114-те пътувания на 66 професионални фотографи в общо 48 европейски държави, които документират дивата природа на континента, понякога пренебрегвана за сметка на други популярни места по света.


Последното пътуване на фотографите, които снимат «Дивите чудеса на Европа», ще приключи съвсем скоро - през юли тази година. През април 2010 г. ще тръгне пътуваща изложба, която ще обиколи повечето големи европейски градове за период от 3 години, като началото й ще съвпадне с Международната година на биологичното разнообразие.

«Дивите чудеса на Европа» е невероятно ценна консервационна инициатива. Тя показва, че работата на WWF и други природозащитни организации дава резултат. Тя показва, че в Европа има много недокосната природа, която си струва да опазим”, каза генералният директор на WWF Джеймс Лийп.


Малцина знаят, че Финландия е най-доброто място да се наблюдава съвместното съществуване на мечки и вълци, както и че в Испания не е трудно да се наблюдават стотици лешояди на едно място.

„Ако искаме да запазим тези места и същества, трябва да вдъхновим хората да ги опазват. Надяваме се, че така ще ги свържем с наследството на континента и ще ги накараме да разберат колко много си струва то да се запази”, обясни Стафан Видстранд, ръководител на проекта.

Още снимки от България може да разгледате www.wild-wonders.com

Последна редакция Сряда, 22 Юни 2011 20:28
Albena

Последни статии от Albena

Сродни статии (по етикет)

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Обратно горе