Начало

Сряда, 18 Ноември 2009 00:01

Зелен билборд в небето на Париж

От  Albena
Оценете статията
(0 оценки)

С една от най-големите зелени билбордове в световен мащаб, програма за въвеждането на горска сертификация PEFC, най-голямата в света система за горска сертификация, празнува своята 10 годишнина и дава на понятието "зелена реклама" нов смисъл. Намира се над покривите на Париж в близост до "порта за Клиши" на "Билборд" съобщение "PEFC" и "Pour nos forêts" "За нашите гори", е направено от повече от двеста растения и рамката е изработена с PEFC сертифициран дървен материал.


Зелен билборд в небето на ПарижPEFC бе много успешна за насърчаване на отговорно горско стопанство през последните десет години, както и две трети от сертифицирани гори в света, се управляват в съответствие с нашите изисквания за устойчиво развитие, заяви Бен Гюнеберг, генерален секретар на Международната PEFC." Макар и PEFC си заинтересовани страни трябва да се гордеем с това постижение, това представлява само около 5% от общата горска площ в света и така все още има много какво да се прави. Колкото повече потребители избират-PEFC сертифицираните продукти, по-големи стимули и ползи са за устойчиво управление на горите , обясни Стефан Маршел - ръководител на PEFC Франция.


Този уникален билборд ще ни помогне за по-нататъшно насърчаване на етикета PEFC на обществеността и повишаване на осведомеността на необходимостта да бъдат отговорни решения при закупуване на дървесни продукти, като хартия и мебели "
Г-н Гюнеберг подчерта, че като се има предвид потенциалния принос, който може да гори в предизвикателства като изменението на климата, повишаването на горска площ, която е сертифициран като устойчиво управлявани следователно е от първостепенно значение за всички нас. А билборда може да служи като напомняне за всички нас, който е повече от двадесет метра и тегло около три тона, ще украси парижкия хоризонт за две години.
PEFC официално ще отпразнува своята 10-та годишнина на 12-ти ноември 2009 год. с вечеря събитие в Париж, предшествано от глобален диалог между заинтересованите страни на тема "Изследване проблеми пред горския сектор: Новите глобални възможности за горска сертификация.

Последна редакция Неделя, 26 Юни 2011 21:18

Добави коментар


Защитен код
Обнови