Начало

Вторник, 25 Май 2010 23:46

Национален ден на природните паркове 29 май

От  Albena
Оценете статията
(0 оценки)

В забързаното и динамично ежедневие все рядко се замисляме за природата около нас и грижите, които все по-рядко полагаме за нея. Национален ден на природните паркове 29 майА с всеки изминал час замърсяването и негативните последици, резултат от активната човешка дейност нарастват постепенно и сигурно. Сега имаме повод да помислим за това и да се присъединим към инициативата организирана от Международната природозащитна организация WWF - Национален ден на природните паркове на 29 май.

Природните паркове Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка, Сините камъни (Сливен), Персина (Белене)и Беласица са най-посещаваните защитени природни територии в България и посрещат над 10 милиона души всяка година.
За съжаление много недобросъвестни посетители оставят отпадъци след себе си, разрушават местата за отдих и туристическата маркировка.

Във всеки от природните паркове в България Национален ден на природните паркове 29 майще бъде изграден дървен мост като част от усилията за подобряване на туристическата инфраструктура и като символ на връзката между хора и природа.

През 2009 г. на този ден се включиха над 2300 доброволци, които събраха над 15 тона отпадъци, ремонтираха кътове за отдих и пътеки за хора с увреждания.

Защото има значение къде ще израстнат децата ни!

За повече информация относно инициативата ще откриете тук.

Добави коментар


Защитен код
Обнови