Please wait while JT SlideShow is loading images...
Начало Фирми Групи ПРОИЗВОДСТВО НА ПАЛЕТИ

ПРОИЗВОДСТВО НА ПАЛЕТИ

администратори

Снимки албуми

Видео

Не е добавен още

Фирмен профил

Няма създадено събитие още.
ПРОИЗВОДСТВО НА ПАЛЕТИ
Информация за групите
Категории:
Име:
ПРОИЗВОДСТВО НА ПАЛЕТИ
Създадени:
Сряда, 15 Февруари 2017
създател:

Описание

Първите стандарти за производство на палети за движение на стоки са разработени в средата на миналия век. Тази необходимост е възникнала поради необходимостта да се натоварят стоките в железопътни вагони. Тези стандарти се използват при производството на палети и в наши дни. Дори и най-популярните имаме палети с размери 1200x800 мм и 1200x1000 мм съответстват на същите железопътни стандарти, които са дошли от Европа.


 


Заслужава да се отбележи, че през последните години броят на размерите се увеличава значително. Така например, в САЩ и някои европейски страни се наблюдава тенденция да се създаде размер палета и дизайн, който най-добре отговаря на нуждите на дадена фирма и зависи от характеристиките и теглото на стоките. Има и специални палети за превоз на химикали, барабани и други. Въпреки това, ако Съединените щати използва около петдесет видове палети, фирмите в нашата територия, често ограничават до 5-10 най-популярните видове товарни структури. Това се дължи главно на невъзможността да се установи масово производство на голям брой различни по големина палети.


Независимо от размера, всички палети са сходни по своята структура: да се състои от  отдолу дъски, напречни греди и закрепване на блоковете. Този дизайн позволява да вземете палета мотокар от всяка страна.


Палета варира в ширина и дебелина, и кубчета могат да бъдат от различна височина в зависимост от товара, който се поставя върху тях. За производството на палети с висока якост и висока товароносимост, той ще трябва да изразходваме повече дървесина от което повишава цената им.


Палети, произведени в ЕС и у нас, може да се различава от качеството на монтажа, като европейски производствени линии са предимно автоматизирани, а нашите предприятия  събират ръчно.


При производството на палети, се използват специални пирони, които се наричат ​​заключване шев или Jershon. Те са хибрид на конвенционалния гвоздей и винт. Капачката е с нестандартна форма на Jershon и кракът му е по-дебел от нокти, но основната характеристика - наличие на неравности, която му е по-добре, отглеждани в дървото. Използвайте го заключите шев ноктите е важно, тъй като те правят конструкцията по-устойчива на различни видове наранявания ( удари с мотокар, натоварване налягане, и така нататък), в който един обикновен пирон може просто да се измъкнем от дъските.


Има четири основни начини за изграждане на дървени палети.

Първият начин се счита за най-евтиният и се използва предимно в дървообработването фабрики. Такива палети скалъпят от отпадъчните продукти от качествено дърво. Ноктите са забити в тавите с конвенционален чук. Ясно е, че с такъв метод на производство за съответствие с всички стандарти и може да става въпрос. В допълнение, тези палети са доста евтини, въпреки че не са трайни.


Ръчно събира тави и  във втория метод на производство, но в този случай пневматичен чук. Докато производството е по-установена и ускорено в сравнение с първото изпълнение, палетите не са с високо качество и размера на рамката. плета този начин палет може просто да се разпадне по време на употреба, което увеличава риска от нараняване на персонала или повреда на товара.


Третият начин палетите могат да бъдат наречени полуавтоматични, тъй като ранните етапи от използването на човешкия труд. По този начин, на бордовете на палета ръчно инвестирани в метална пластина, която съответства на определен размер на палет. Освен това на автоматизирана линия в строго Калибрирани точки. Този метод на производство намалява грешки в производството до минимум.


 


Последният метод - напълно автоматизирана производствена линия палета.Човешки труд, в този случай се свежда до заготовки натоварване - дъски и барове. Отговорността за рязане на дърва разчитат на една кола. В допълнение, автоматична линия се появи и всички последващи етапи на производство: формиране, пирони, складиране, изпращане за товарене. Това ви позволява да оптимизирате, и ускоряване на процеса на производство на палети (най-големият в пост-автоматизирана линия произвежда средномесечно 65 000 палети).


Важното е не само процеса на палети, но и качеството на полуготови продукти (дъски и греди). Трябва да бъдат подредени по такъв начин, че да се осигури свободен достъп на въздух. Трябва да се отбележи, че се използва палета от широколистна и иглолистна дървесина, чиито дърво избледнява с времето. Да ги съхранявате на закрито  защитени от дъжд, сняг и пряка слънчева светлина.


Руската държавен стандарт регулира производството на палети със следните документи: ГОСТ 9557-87 и ГОСТ 9078- 84. Първият почти напълно съответства на производство на палети UIC 435-2. Единственото нещо, което отличава тези стандарти, - необходимостта да се подпечатва приложения и EUR EPAL. В същото време останалите ГОСТ тарелки трябва да бъде идентична на Европейския (дебелина,брой на дъски и пирони,толерантност ).  На сертифициране на палети ще ви кажа, нанесени върху тях марката. На таблата, направени в страните от ЕС трябва да се прилага съкращението EUR и EPAL. Първият показва продукт се извършва в Европа. Стигма EPAL, ще ви кажа, че това отговаря на изискванията на палетата на Европейската асоциация за палети. Тази организация проверява производители  за привеждане в съответствие със стандартите за производство.Оказва се, EPAL етикет казва, че качеството на палета и отговаря на всички изисквания.


Друга марка, наречени Spikelets показват, че палетите са минали през фитосанитарна мярка стандарт  15. Това включва търговска марка на страната на производство и на метод за преработка на палетата, както и че може да се дава номер на партидата и годината на производство (за палети ЕС).


Фитосанитарен третиране на дървен материал може да се направи по няколко начина. Най-често се използва за фумигация с метилбромид, която убива всички бактерии и паразити. Този дървен материал може да абсорбира известно количество от химичния състав, както и някои да променят своите свойства.


Често се използват и други, по-безопасни методи за дезинфекция на палети: сушилна камера и топлинна обработка. В последния случай, палет или добити за дървесината им е поставена в топлинна камера при висока температура, при умъртвяване на всички вредители. Трябва да се отбележи, че този метод е доста скъпо, освен дървото не винаги е равномерно изсъхва.


По-евтини и по-често, е методът на сушилна камера, в която се поставя в специален клетка от дъската и табла, предназначени за производство на палети. В клетката за да издържат на температури над 60 ° C, и се регулира влажността и има постоянна климатик. За да научите за състоянието на дърво, да го инсталира сензори, които сигнализират за промяна в състоянието на суровини и влизането му в съответствие със стандартите.

Обявление

Все още няма новини

Коментари

Все още не добавен коментар.